Sposób przygotowania:
Wielkanocna sałatka z tuńczykiem
Ugotować ryż , odcedzić i ostudzić. Wsypać ryz do miski szklanej. Ugotować jaja ostudzić i pokroić drobno. Marchew ugotować pokroić w kostkę dodać do ryżu i jajek.Kukurydzę i 2 ogórki kiszone odcedzić , dodać do pozostałych składników. Dodajemy przyprawy , majonez i musztardę , mieszamy . Kokilki 10 szt smarujemy olejem . Teraz nakładamy warstwami składniki Nakładamy do kokilki na dno tuńczyka lekko odciśniętego . wkładamy łyżką naszą sałatkę prawie do pełna . Pokrojony ogórek odciśnięty idzie na górę tak z centymetr do zakończenia. Odwracamy kokilki i wyjmujemy takie oto super fajnie sałatki. Idealne na Wielkanoc i nie tylko smaczne i rewelacyjnie się prezentują na stole .