2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Sałatka wielowarzywna 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

słoiki z sałatką można tradycyjnie pasteryzować ale nie dłużej niż 10-15 minut

Sałatka wielowarzywna 5

Składniki:

Sałatka wielowarzywna 5

 

 

  • Zalewa :
  • 1 szkl octu
  • 4 szkl wody
  • parę ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarzywna 5
Wszystkie składniki pokroić w plasterki,posolić wymieszać i zostawić na całą noc. Ocet z wodą i przyprawami zagotować. Sałatkę wycisnąć z soku który powstał podczas leżakowania i kłaść w zalewę, gotować około 0,5 godziny, Nakładać do słoików gorące,zakręcać i okręcić w gruby koc,żeby się zassały