aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna sałatka nie tylko na wiosnę ale na każdą porę, samo zdrowie i multum witaminek dla każdego i na każdą porę.

Sałatka wiosenna

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Ogórki szklarniowe najpierw myjemy, obieramy i kroimy wraz z pomidorami, rzodkiewką i ugotowanymi na twardo obranymi jajkami w kostkę. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Liście sałaty kroimy drobno. Ogórki, pomidory, jajka, rzodkiewkę, jajka łączymy razem. Przyprawiamy solą i pieprzem mieszamy ze śmietaną lub majonezem. Dekorujemy kawałkami pomidora i szczypiorku na kształt motylka jak na zdjęciu.