Sposób przygotowania:
Sałatka z arbuzem
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na około 10 minut. Z połówki arbuza odkroić miąższ, wyjąć pestki, a następnie miąższ pokroić w dużą kostkę. Winogrona czerwone i białe bardzo dokładnie umyć, przeciąć na pół i również można powyciągać pestki. Cztery plasterki ananasa z puszki dokładnie odcedzić, a następnie pokroić w kostkę. Trzy brzoskwinie bardzo dokładnie umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, aby wyciągnąć ze środka pestkę i pokroić również na kostkę. ( można dać do sałatki brzoskwinie z puszki). Cztery mandarynki obrać ze skórki, podzielić na mniejsze części. Dwa banany obrać, odkroić końcówkę z jednej i drugiej strony, a następnie pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wraz z rodzynkami wymieszać bardzo dokładnie ze sobą. Z połówki cytryny wycisnąć sok i polać nim sałatkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać, najlepiej odłożyć sałatkę na parę chwil do lodówki, aby się zmroziła.