Sałatka z awokado i krewetkami Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sałatkę z awokado i krewetkami

Sałatka z awokado i krewetkami Asus

Składniki:

Sałatka z awokado i krewetkami Asus

 

  • 30 dag. krewetek
  • 1/2 kolby młodej kukurydzy
  • 1/2 szklanki ugotowanej fasoli białej
  • 4 pomidory koktajlowe
  • 1/2 awokado
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 łyżka posiekanych listków kolendry
  • 1 papryczka chili

 

  • Do sosu

 

  • 30 ml. soku z limonki
  • 1 łyżeczka uprażonych nasion kminku
  • 1/2 posiekanej papryczki chili
  • 40 ml. oliwy
  • Sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado i krewetkami Asus
Umyte awokado pokroić na cząstki, obraną i opłukaną cebule pokroić w piórka, ugotowaną kolbę kukurydzy w plastry, pomidory koktajlowe przekroić na połówki.Wszystko włożyć do jednej miseczki i dodać ugotowane i obrane krewetki, ugotowaną fasolę i wymieszać na wierzch posypać posiekane listki kolendry(jeżeli ktoś nie ma pod ręką mogą być listki pietruszki). Następnie zrobić sos. Do wyparzonego słoika wlać oliwę, sok z limonki, posiekaną papryczkę chili doprawić solą, szczelnie zakręcić i wielokrotnie potrząsnąć. Polać gotowym sosem po całości sałatkę. Na koniec wierzch sałatki posypać uprażonym kminkiem.