Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado, papryki, pomidorków suszonych
Sałatę rzymską opłukać i osuszyć, następnie pokroić na małe kawałki. Ogórki małosolne pokroić w ósemki w z dłuż i później na małe plastry. Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę lub w paseczki. Dodać awokado obrane ze skórki i pokrojone dowolnie w kostkę lub plasterki.
Oliwki zielone pokroić w krążki, posypać całość ziołami prowansalskimi, tymiankiem, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Dodać pomidorki suszone i polać olejem z pomidorków.
Podawać do obiadu z dowolnymi dodatkami .
Oliwki zielone pokroić w krążki, posypać całość ziołami prowansalskimi, tymiankiem, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Dodać pomidorki suszone i polać olejem z pomidorków.
Podawać do obiadu z dowolnymi dodatkami .