Sposób przygotowania:
Sałatka z bakłażanem i schabem
Umyte , pokrojone pieczarki smażymy do miękkości i doprawiamy do smaku. Mięso kroimy w grubą kostkę i przyprawiamy. Pozostawiamy na około 1 godzinę do chłodu.Po tym czasie smażmy do miękkości. Studzimy. Bakłażana kroimy w plasterki lub mniejsze części w zależności od wielkości warzywa. Pokrojone części delikatnie nasalamy. Po około godzinie, po usunięciu powstałej wody bakłażana smażymy z dodatkiem bazylii oraz czosnku (czosnek przeciśnięty przez praskę. ) Po tym czasie osuszamy go i podsmażamy na oleju z dodatkiem bazylii oraz przeciśniętego przez praskę czosnku. Usmażonego studzimy.W przygotowanej misce łączymy przygotowane składniki. Dokładamy do całości delikatnie rozdrobnioną sałatę i mieszamy. Polewamy oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką.