Sposób przygotowania:
Sałatka z batatówprzygotowanie batatów

Bataty gotujemy na półtwardo i obieramy. Kroimy w talarki, a następnie w półksiężyce.
przygotowanie cebuli

Cebule kroimy w kostkę i solimy.
przygotowanie boczku

Boczek kroimy w kostkę.
smażenie

boczek kroimy w kostkę i przesmażamy.
przygotowanie zalewy

półksiężyce. Cebule kroimy w kostkę i solimy. boczek kroimy w kostkę i przesmażamy. Następnie wykładamy łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, odsączamy z tłuszczu. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy do niej koper, curry, pieprz, ocet, szczyptę papryki.
przygotowanie zalewy

Gdy wystygnie zalewa, to wkładamy bataty. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby bataty wpiły sok. Nadmiar odlewamy.
mieszanie końcowe

Dodajemy boczek cebulkę i majonez. Mieszamy i wykładamy do salaterki. Chłodzimy.