thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Książka Kucharska: Kuchnie świata w wersji vege

Zupa z batatów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo prosta, słodkawa zupa z batatów z pikantną nuta chili, pieprzu i curry

Zupa z batatów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z batatów

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z batatów
Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić. Wrzucić do gotującej się wody (1.5 l) wraz z kostkami bulionowymi, zielem i listkami laurowymi. Gotować ok 25 minut do miękkości. Usunąć listki i ziele. Zupę zmiksować, doprawić przyprawami wg uznania- szczyptą chili, curry oraz pieprzem i w razie potrzeby solą. Każdą miseczkę dekorować jogurtem i listkami bazylii.
Zupa z batatów
zupa z batatów
Zupa z batatów
zupa z batatów

Tagi:

bataty