Sposób przygotowania:
Sałatka z bekonem loli
Od boczku wędzonego odkroić skórkę, a następnie pokroić go na nieduże paseczki , a następnie podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażony bekon osuszyć ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Sałatkę dokładnie oczyścić, a następnie porozrywać rękami na mniejsze części. Sałatkę lodową wymieszać razem z gotowym bekonem. 1/3 cytryny dokładnie umyć, a następnie wycisnąć z niej sok. Sok wyciśnięty z cytryny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem i dodać do majonezu. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a w następnej kolejności sos bardzo dobrze zmiksować. Gotowym sosem polać wymieszaną w miseczce sałatkę lodową oraz bekon. Smacznego!