Sposób przygotowania:
Sałatka z bobu loli
Bób ugotować do miękkości w lekko posolonej wodzie, a następnie odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Trzy jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, aby skorupki obierały się lepiej, a następnie ostudzić, obrać ze skorupek i opukać wodą, żeby przypadkiem nie została nigdzie skorupka. Jajka przekroić na pól, każdą połówkę na pół i jeszcze wszystkie ćwiartki na pół. Pomidory dobrze umyć, obrać, a następnie pokroić w kostkę. Do miski dać jajka, pokrojone pomidory i ugotowany i obrany bub. Składniki posypać pieprzem i solą według własnego uznania, a następnie polać jogurtem naturalnym i całość dobrze wymieszać. Natkę pietruszki dobrze umyć, a później drobno posiekać. Pietruszką posypać z wierzchu sałatkę. Gotową sałatkę najlepiej schłodzić w lodówce.