Sposób przygotowania:
Sałatka z burratą i jeżynami
Dressing:
Opłukane i odsączone jeżyny przecieramy przez sitko. Powstały sok przelewamy do słoika i dodajemy do niego ocet, miód, oliwę i skórkę z limonki. Słoik zakręcamy a następnie mocno nim potrząsamy aż do momentu połączenia się składników. Sos doprawiamy do smaku szczyptą soli – odstawiamy.
Umytą i osuszoną insalatiny lub roszponkę przekładamy do salaterki, układamy na niej porwany na małe kawałki ser burrata i jeżyny. Sałatkę skrapiamy przygotowanym wcześniej dressingiem i oprószamy świeżo mielonym pieprzem – mieszamy i serwujemy.
Smacznego.
Opłukane i odsączone jeżyny przecieramy przez sitko. Powstały sok przelewamy do słoika i dodajemy do niego ocet, miód, oliwę i skórkę z limonki. Słoik zakręcamy a następnie mocno nim potrząsamy aż do momentu połączenia się składników. Sos doprawiamy do smaku szczyptą soli – odstawiamy.
Umytą i osuszoną insalatiny lub roszponkę przekładamy do salaterki, układamy na niej porwany na małe kawałki ser burrata i jeżyny. Sałatkę skrapiamy przygotowanym wcześniej dressingiem i oprószamy świeżo mielonym pieprzem – mieszamy i serwujemy.
Smacznego.