Sposób przygotowania:
Sałatka z chipsami z buraków i kurczakem
Pierś z kurczaka myjemy, odcinamu kosteczki jesli są. Przygotowujemy marynatę z: słodkiej papryki, 2 łyżek oliwy, wyciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz i dodajemy do marynaty mięso. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Pierś gotujemy na prze przez 10 minut bądź pieczemy w piekarniku. Gdy ostygnie kroimy w paski.Buraka obieramy i kroimy na cieńkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej smażymy buraki aż powstaną chipsy. W tym czasie przygotowujemy sos do sałatki: musztardę, oliiwę, koperek, sól i pieprz mieszamy ze sobą. Chipsy ściągamy z patelni i przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu. Parmezan trzemy na średnich oczkach. Czystą patelnię rozgrzewamy i pokrywamy parmezanem, smazymy ok 1 minuty. Ściągamy z ognia, gdy ser będzie jeszcze lekko ciągnący, dojdzie do siebie. Łopatką delikatnie przekładamy na talerz. Dodajemy mix sałat, kurczaka, chipsy i polewamy sosem. Po bokach dodajemy cykorię. Smacznego