Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowaną cukinią, pomidorami i fetą
Sos:
Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy razem z oliwą, wodą, octem i musztardę na jednolitą emulsję, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i odstawiamy.
Sałatka:
Cukinię myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojoną cukinię grillujemy po 1 minucie z każdej strony na grillu lub patelni grillowej lub przesmażamy je na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu )- odstawiamy do wystygnięcia.
Wystudzone plasterki cukinii przekładamy do salaterki, dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polewamy przygotowanym wcześniej sosem, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby smaki się połączyły.
Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy razem z oliwą, wodą, octem i musztardę na jednolitą emulsję, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i odstawiamy.
Sałatka:
Cukinię myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojoną cukinię grillujemy po 1 minucie z każdej strony na grillu lub patelni grillowej lub przesmażamy je na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu )- odstawiamy do wystygnięcia.
Wystudzone plasterki cukinii przekładamy do salaterki, dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polewamy przygotowanym wcześniej sosem, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby smaki się połączyły.