Sposób przygotowania:
Sałatka z młodymi buraczkami i awokado
Na sałatkę ugotuj młode buraczki w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki octu, burak zachowa swój kolor dzięki temu. Gotuj do miękkości (około 40 min). Potem zlej je zimną wodą i obierz. Kalarepkę pokrój na bardzo cienkie plastry, poukładaj na talerzu. Na niej połóż kolejno plastry pomidorów, mozzarelli i cebuli. Cykorię opłucz w zimnej wodzie i również poukładaj, dodaj awokado i buraczki pokrojone w cząstki. Polej wszystko dressingiem koperkowo- czosnkowym. Smacznego.
Na dressing koperkowo- czosnkowy

2 ząbki czosnku zetrzyj do słoika, dodaj pół łyżeczki soli, szczyptę pieprzu. Wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do czosnku. Zamknij słoik i porządnie wstrząśnij. Teraz dolej oliwę z oliwek i ponownie potrząśnij. Koperek umyj i posiekaj, dodaj do słoika. Wymieszaj i polej sałatkę.