Sposób przygotowania:
Sałatka z farro, pieczoną marchewką, pistacjami i rukolą
Farro ugotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie (około 30min), a następnie wystudzić.
Marchew obrać, pokroić w plastry, natrzeć oliwą z oliwek oraz posiekaną pietruszką, oprószyć solą morską, przełożyć na blachę i piec około 45min w piekarniku nagrzanym do 220°C aż zacznie się karmelizować (w trakcie pieczenia można mieszać, aby opiekła się równomiernie).
Przygotowane wcześniej Farro połączyć z upieczoną marchewką, pistacjami, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, octem balsamiczny oraz posiekanymi ziołami. Całość delikatnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
Podawać razem z rukolą oraz płatkami sera parmezan.
Źródło przepisu: Fit&Easy
Marchew obrać, pokroić w plastry, natrzeć oliwą z oliwek oraz posiekaną pietruszką, oprószyć solą morską, przełożyć na blachę i piec około 45min w piekarniku nagrzanym do 220°C aż zacznie się karmelizować (w trakcie pieczenia można mieszać, aby opiekła się równomiernie).
Przygotowane wcześniej Farro połączyć z upieczoną marchewką, pistacjami, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, octem balsamiczny oraz posiekanymi ziołami. Całość delikatnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
Podawać razem z rukolą oraz płatkami sera parmezan.
Źródło przepisu: Fit&Easy