Sposób przygotowania:
Sałatka z fasoli z papryką
Fasolę namoczyć przez 8-12 godzin, ugotować do miękkości w tej samej wodzie, posolić po ugotowaniu, ostudzić, odcedzić. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, strąki pokroić w paseczki. Marchewkę utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Wymieszać: fasolkę, paprykę, marchewkę, natkę. Połączyć: oliwę, sok z cytryny, przyprawić pieprzem, do smaku dodać miód. Fasolę namoczyć przez 8-12 godzin, ugotować do miękkości w tej samej wodzie, posolić po ugotowaniu, ostudzić, odcedzić. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, strąki pokroić w paseczki. Marchewkę utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Wymieszać: fasolkę, paprykę, marchewkę, natkę. Połączyć: oliwę, sok z cytryny, przyprawić pieprzem, do smaku dodać miód. Polać sosem warzywa, wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki na 20-30 minut..