Sposób przygotowania:
Sałatka z fioletowymi ziemniakami
Ziemniaki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Gotujemy ziemniaki ok. 30 minut aż będą miękkie.
Następnie zlewamy gorącą wodę i zalewamy gorące ziemniaki zimną wodą. Odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie obieramy ziemniaki ze skórek, kroimy w dużą kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w dużą kostkę. Ogórki kroimy w plasterki. Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół.
Cebulę kroimy w paseczki i dodajemy z pozostałymi składnikami do sałatki.
Sos: do śmietany dodajemy pozostałe składniki sosu i mieszamy. Polewamy sałatkę sosem i mieszamy.
Następnie zlewamy gorącą wodę i zalewamy gorące ziemniaki zimną wodą. Odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie obieramy ziemniaki ze skórek, kroimy w dużą kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w dużą kostkę. Ogórki kroimy w plasterki. Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół.
Cebulę kroimy w paseczki i dodajemy z pozostałymi składnikami do sałatki.
Sos: do śmietany dodajemy pozostałe składniki sosu i mieszamy. Polewamy sałatkę sosem i mieszamy.
gosiapiotrek23
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuję