Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowaną cukinią
Pałki pieczonego obieramy ze skórki, oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Liście kapusty pekińskiej kroimy w piórka i układamy na talerzu, na niej układamy kostkę z kurczaka. Plastry cukinii kroimy na pół i posypujemy z obu stron przyprawą pikantną na grill, grillujemy na suchej patelni grillowej z obu stron, aż odbiją się na niej paski od grilla, 3 półplasterki układamy na kapuście, a dwa kroimy w kostkę. Pomidory rozdrabniamy na mniejsze kawałki i układamy między cukinią, na kurczaku rozrzucamy kostki cukinii i pomidora. Robimy sos z 2 łyżek keczupu, 1 łyżki jogurtu naturalnego i 1 łyżki majonezu kanapkowego, składniki łączymy w pojemniku od jogurtu, potrząsając opakowaniem, następnie nakładamy na sałatkę niezbyt równo, na cukinii robimy kleksy z majonezu. Wstawiamy do lodówki aby składniki przeszły smakami.