Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym kurczakiem i grzankami
Grzanki: Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem oraz z przyprawami.
Bagietkę pokroić w 2-3 c plastry, usmażyć na chrupko na suchej patelni.
Posmarować masłem czosnkowo-ziołowym oraz posypać serem żółtym.
Kurczak:Mięso umyć oraz osuszyć, oprószyć przyprawami z każdej strony.
Grillować na rumiano, pokroić w plastry.
Warzywa umyć, osuszyć.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, rzodkiewki przekroić na cztery części.
Sałatę porwać na małe kawałki.
Na talerzach rozłożyć porcję sałaty, posypać kukurydzą, ułożyć warzywa, oprószyć przyprawą do sałatek.
Na środek każdej sałatki położyć łyżkę śmietany oraz pierś z kurczaka.
Sałatkę podawać z grzankami.
Bagietkę pokroić w 2-3 c plastry, usmażyć na chrupko na suchej patelni.
Posmarować masłem czosnkowo-ziołowym oraz posypać serem żółtym.
Kurczak:Mięso umyć oraz osuszyć, oprószyć przyprawami z każdej strony.
Grillować na rumiano, pokroić w plastry.
Warzywa umyć, osuszyć.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, rzodkiewki przekroić na cztery części.
Sałatę porwać na małe kawałki.
Na talerzach rozłożyć porcję sałaty, posypać kukurydzą, ułożyć warzywa, oprószyć przyprawą do sałatek.
Na środek każdej sałatki położyć łyżkę śmietany oraz pierś z kurczaka.
Sałatkę podawać z grzankami.