Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z groszku i pieczonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sałatka z pieczonego mięsa jest smaczna i sycąca

Sałatka z groszku i pieczonego mięsa

Składniki:

Sałatka z groszku i pieczonego mięsa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z groszku i pieczonego mięsa
Ziemniaki i marchewkę ugotować, ostudzić obrać. Pieczone mięso, ziemniaki, marchewkę i kiszonego ogórka pokroić w kostkę. Groszek konserwowy osączyć z zalewy. Cukinię pokroić w półplasterki, oprószyć odrobiną soli, po 10 minutach osuszyć w papierowym ręczniku. Por pokroić w krążki. Oliwę wymieszać z musztardą, zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, szczyptą soli, cukru i ziołowego pieprzu. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać posiekany koperek, wymieszać z sosem.