Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszką i mozzarellą
1. Rukole płuczemy i odsączmy z wody w wirówce.
2. Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda i kroimy na cieniutkie plasterki.
3. Mozzarellę kroimy w kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.
4 Robimy sos: imbir obieramy i ścieramy. Mieszamy z oliwą, cynamonem, pieprzem, solą i papryką.
5. Ogórek obieramy i kroimy w plasterki.
6. Na półmisku układamy ogórka, gruszkę, ser i pomidory,
7. Spryskujemy sosem i posypujemy listkami rukoli. Podajemy z chlebem razowym.
2. Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda i kroimy na cieniutkie plasterki.
3. Mozzarellę kroimy w kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.
4 Robimy sos: imbir obieramy i ścieramy. Mieszamy z oliwą, cynamonem, pieprzem, solą i papryką.
5. Ogórek obieramy i kroimy w plasterki.
6. Na półmisku układamy ogórka, gruszkę, ser i pomidory,
7. Spryskujemy sosem i posypujemy listkami rukoli. Podajemy z chlebem razowym.
BozenaMatuszczyk