Sposób przygotowania:
Sałatka z grzankami i rybą
Filety rybne bardzo dokładnie oczyścić, wymoczyć, a następnie moczyć w roztrzepanym za pomocą widelca jednym jajku, a następnie w mące. Filety rybne smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu filety dać do przestudzenia, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Bułki pokroić w kostkę, a później pokrojone bułki smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Zrobione grzanki oraz usmażone filety rybne wymieszać razem, a w późniejszej kolejności dodać do tego umytą i porwaną na kawałki sałatę lodową. Paprykę czerwoną umyć, przekroić na pól, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek, a później pokroić w niedużą kostkę.Ząbek czosnku zetrzeć na tarce i podsmażyć. Na tarce zetrzeć ser i dodać do sałatki. Z cytryny wycisnąć sok, a następnie doprawić sałatkę pieprzem oraz solą, a na koniec pokropić oliwą.
edytaha
Ile ma być żółtego sera?
lola11992