Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 418]

Sałatka z indykiem i winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cenię sobie zdrowe, a jednocześnie smaczne posiłki. Taka jest właśnie sałatka z rukoli i winogron z dodatkiem lekkiego mięsa z indyka. Ser pleśniowy czyni sałatkę bardziej sycącą. Oto idealne drugie śniadanie lub kolacja.

Sałatka z indykiem i winogronami

Składniki:

Sałatka z indykiem i winogronami

 

  • 50 g rukoli
  • 100-150 g piersi z indyka
  • mała kiść różowych winogron
  • 70 g sera camembert
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Sałatka z indykiem i winogronami

ETAP 1:

Sałatka z indykiem i winogronami
Do sałatki wykorzystałam pierś z indyka - jedno ze zdrowszych mięs

Mięso z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oleju.

ETAP 2:

Sałatka z indykiem i winogronami
Rukolę łączymy z różowymi winogronami bez pestek

Rukolę myjemy i osuszamy.

Winogrona myjemy, kroimy na ćwiartki (mniejsze winogrona na połówki), usuwamy pestki.

Rukolę i winogrona przekładamy do salaterki.

ETAP 3:

Sałatka z indykiem i winogronami
Ser pleśniowy czyni sałatkę bardziej sycącą

Serek camembert kroimy w kostkę. Dodajemy do rukoli i winogron.

ETAP 4:

Sałatka z indykiem i winogronami
Na koniec dodajemy pierś z indyka, przyprawy i oliwę

Do sałatki dodajemy pierś z indyka. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oliwę i mieszamy. Gotowe!