Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiora i ogórka
Kalafiora dzielę na małe różyczki i obgotowuję w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i cukru ( około 5 minut) Ma być chrupki ( al. Dente) Po ugotowaniu od razu go odcedzam i przelewam bardzo zimną wodą . Odstawiam aby dobrze odciekł z wody.
Ogórki myje i obieram, kroję w drobną kosteczkę, delikatnie solę i zostawiam na sitku, alby spłynął nadmiar soku . Koperek opłukuję, suszę i drobniutko siekam.
Wszystkie składniki przekładam do miski. Jogurt łączę z majonezem, doprawiam do smaku . Mieszam wszystko razem.
Ogórki myje i obieram, kroję w drobną kosteczkę, delikatnie solę i zostawiam na sitku, alby spłynął nadmiar soku . Koperek opłukuję, suszę i drobniutko siekam.
Wszystkie składniki przekładam do miski. Jogurt łączę z majonezem, doprawiam do smaku . Mieszam wszystko razem.