Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiora i pomidora
W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Kalafiora podzielić na małe różyczki i wrzucić do wrzątku. Gotować do momentu aż kalafior będzie lekko miękki ale sprężysty. Odcedzić do na sicie i wystudzić.
Pomidory umyć i pokroić na ósemki a potem jeszcze na pół.
Koper i szczypior posiekać.
Majonez wymieszać z jogurtem doprawiając sola i pieprzem. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać sałatkę.
Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.
Pomidory umyć i pokroić na ósemki a potem jeszcze na pół.
Koper i szczypior posiekać.
Majonez wymieszać z jogurtem doprawiając sola i pieprzem. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać sałatkę.
Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.