Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z kaparami i żółtym serem
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w całości przez około 20 minut w osolonej wodzie. Pilnujemy, żeby się nie rozgotowały. Po przestudzeniu obieramy ziemniaki i kroimy w dość duże kawałki. Przygotowujemy pozostałe składniki: pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
Ser kroimy w paski, ogórki w półplasterki. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy kapary. Przyprawiamy pieprzem i solą, dodajemy majonez oraz jogurt.
Znów mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się "przegryzły".
Ser kroimy w paski, ogórki w półplasterki. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy kapary. Przyprawiamy pieprzem i solą, dodajemy majonez oraz jogurt.
Znów mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się "przegryzły".