Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sałatka z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna sałatka z kapustą pekinska

Sałatka z kapustą pekińską

Składniki:

Sałatka z kapustą pekińską

 

  • główka kapusty pekińskiej
  • puszka groszku zielonego
  • puszka kukurydzy
  • słoik ogórków konserwowych
  • jedna papryka czerwona
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • oliwa z oliwek (może też być olej roślinny)
  • czosnek (jeden ząbek)

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapustą pekińską
Kapustę obieramy z pierwszej warstwy liści, następnie przekrawamy na pół i kroimy bardzo drobno wzdłuż, by utrzymac takie paseczki jak po poszatkowaniu. Do posiekanej kapusty dodajemy odsaczony groszek i kukurydze. Ogórki konserwowe kroimy w półplasterki, a paprykę czerwoną w małe paseczki, dorzucamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, rozgniecionym czosnkiem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek bądź olejem. Mieszamy, wstawiamy do lodówki, żeby się przegryzło.