Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka z kapustą pekińską i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i pożywna sałatka to idealne danie do grilla lub podczas spotkań ze znajomymi. Posmakuje nawet największym smakoszom.

Sałatka z kapustą pekińską i papryką

Składniki:

Sałatka z kapustą pekińską i papryką

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapustą pekińską i papryką
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę, a cebulę bardzo drobno siekamy. Pomidora parzymy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w mniejsze cząstki. Kukurydzę z puszki odcedzamy i dodajemy do reszty składników umieszczonych w głębokiej misce. Ogórki konserwowe siekamy w średnią kostkę. Na sam koniec dodajemy ser feta pokrojony w średnią kostkę. Składniki polewamy olejem, posypujemy ziołami prowansalskimi i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Mieszamy delikatnie żeby nie uszkodzić sera. Chłodzimy w lodówce około 30 minut. Jemy samą lub jako dodatek do potraw.