Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty
Wszystkie warzywa umyj pod bieżącą
wodą,marchew,jabłko,cebulę obierz.Z papryki usuń gniazda nasienne.W szatkownicy zeszatkuj wszystkie warzywa. Według przepisu przygotuj zalewę.Warzywa wymieszaj razem z zalewą i odstaw na 10-15 minut do uzyskania kwasu.Całość wkładaj do wyparzonych słoiczków i pasteryzuj przez 20-30 minut. Sałatka nadaję się do tradycyjnych obiadów z ziemniakami w zimie.
wodą,marchew,jabłko,cebulę obierz.Z papryki usuń gniazda nasienne.W szatkownicy zeszatkuj wszystkie warzywa. Według przepisu przygotuj zalewę.Warzywa wymieszaj razem z zalewą i odstaw na 10-15 minut do uzyskania kwasu.Całość wkładaj do wyparzonych słoiczków i pasteryzuj przez 20-30 minut. Sałatka nadaję się do tradycyjnych obiadów z ziemniakami w zimie.