Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z kapusty brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny i odrobinę musztardy

Sałatka z kapusty brukselki

Składniki:

Sałatka z kapusty brukselki

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty brukselki
Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Jabłko obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ogórki i jajka i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, wymieszać. Przyprawić do smaku.