Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoswiń

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kapustę umyć i drobno poszatkować. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na małe

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoswiń

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoswiń

 

  • 60-70 dag kapusty pekińskiej

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 10 dag rodzynków
  • 1 mały słoik majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoswiń
kapustę umyć i drobno poszatkować. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na małe kawałki. Umyte rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły i odcedzić. Przygotowane składniki dokładnie wymieszać. W osobnej misce połaczyć śmietanę z majonezem i dodać przyprawy: curry oraz sól i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Sałatka jest świetnym dodatkiem do dań z ryb i owoców morza.