LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia do kanapek

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 ziemniak
  • 1 pomidor
  • 15 dag wędzonego łososia
  • 6 jajek przepiórczych
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki koperku
  • Ostra papryka do smaku (z paczki)
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia
Umyj kapustę i pokrój ją w paski , tak samo zrób z łososiem ,ugotuj ziemniaka następnie pokrój go w drobną kostkę,wszystkie jajka przepiórcze ugotuj na twardo, obrać je i przekroić na pół.Pomidora sparzyć ,obrać dokładnie ze skórki i pokroić na ósemki.
Przygotowane składniki połączyć ze sobą ,polać delikatnie oliwą i winem białym wytrawnym ,posypać posiekanym na drobno koperkiem,doprawić do smaku papryką,solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać