Sposób przygotowania:
sałatka z kasza gryczaną
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie.Studzimy.
Oliwę mieszamy z octem balsamicznym.
Paprykę kroimy w kostke,ogórka w paski,średniej długości.
Cebulę kroimy w półplasterki,nasalamy i zostawiamy na 10 min.
Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.Ser również ścieramy.Natkę drobno kroimy.
Przygotowane składniki delikatnie mieszamy w misce,przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy natką pietruszki.
Oliwę mieszamy z octem balsamicznym.
Paprykę kroimy w kostke,ogórka w paski,średniej długości.
Cebulę kroimy w półplasterki,nasalamy i zostawiamy na 10 min.
Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.Ser również ścieramy.Natkę drobno kroimy.
Przygotowane składniki delikatnie mieszamy w misce,przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy natką pietruszki.