Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą gryczaną i indykiem
Kaszę gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu. Hartujemy, odcedzamy. Pierś z indyka kroimy w niewielką kostkę lub paski i przesmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Doprawiamy solą, pieprzem i chili, studzimy, a na tej samej patelni przez 3-4 minuty podsmażamy mieszankę kiełków. Suszone pomidory kroimy w cienkie paski, dodajemy do kaszy wraz z usmażoną piersią. Ser kroimy w drobną kostkę, około 3 dag pozostawiamy do dekoracji, pozostały dodajemy do kaszy. Ostudzone kiełki dorzucamy do kaszy, wlewamy olej z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy wraz z umytą rzodkiewką w ćwiartki talarków. Dodajemy do sałatki, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrównujemy powierzchnię sałatki, posypujemy pozostałym serem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.