Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszy jaglanej z bobem
Bób zalałam wrzątkiem, gotowałam 5 minut, odcedziłam a gdy przestygł obrałam z łupinek. Kaszę wypłukałam, zalałam wywarem i gotowałam na małym ogniu, pod przykryciem, aż wchłonęła cały płyn, ostudziłam. Pomidora świeżego sparzyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę. Pomidory suszone pokroiłam w paseczki. Cebulkę obrałam, pokroiła w cienkie półplasterki, skropiłam octem i oprószyłam cukrem. Po chwili dolałam oliwę, wymieszałam i przełożyłam do kaszy. Dodałam pomidory, bób, zieleninę, wymieszałam. Doprawiłam do smaku solą i odstawiłam do lodówki na ok. godzinę żeby sałatka się schłodziła a smaki przegryzły. Wyszła bardzo pyszna i pożywna sałatka a do tego zdrowa :-)