Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami
Mięso obrać z kości i drobno pokroić. Odcedzić kukurydzę. Ugotować jajka na twardo. Pokroić w plasterki oliwki. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plastry i poddusić na 2-3 łyżkach wody z odrobina masła. Odlać sos a grzyby wystudzić.
Wymieszać razem kukurydze oliwki i pieczarki. Dodać posiekane jajka i posiekany szczypiorek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać np. udekorowane listkami roszponki.
Wymieszać razem kukurydze oliwki i pieczarki. Dodać posiekane jajka i posiekany szczypiorek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać np. udekorowane listkami roszponki.