Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sałatka z kurczakiem i różowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sałatka cieszy oczy kolorami, jest jedną z moich ulubionych

Sałatka z kurczakiem i różowym sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z kurczakiem i różowym sosem

 

  • Duża pierś z kurczaka
  • Łyżka oleju
  • Przyprawa do kurczaka po staropolsku
  • Papryka mielona słodka
  • Pół dużej główki sałaty lodowej
  • 1 czerwona papryka
  • Pół zielonego ogórka
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • SOS:
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 1łyżka keczupu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka oregano
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kurczakiem i różowym sosem
W miseczce lub kubeczku wymieszać wszystkie składniki sosu i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, wymieszać z olejem, przyprawą staropolską i słodką mielona papryką. Odstawić na godzinę do lodówki do przegryzienia się. Usmażyć na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu. Ostudzić. Sałatkę porwać na kawałki, ułożyć na półmisku, posypać osączoną kukurydzą z puszki oraz pokrojoną w kostkę czerwoną papryką. Na warzywach ułożyć ogórka zielonego obranego i pokrojonego w półplasterki. Polać różowym sosem i na wierzchu ułożyć kurczaka. Podawać z pieczywem (można opiec w tosterze) na kolację lub frytkami na obiad. Smacznego!
Sałatka z kurczakiem i różowym sosem
W miseczce lub kubeczku wymieszać wszystkie składniki sosu i doprawić do smaku solą i pieprzem
Sałatka z kurczakiem i różowym sosem
Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę wymieszać z olejem przyprawą staropolską i słodką mielona papryką Odstawić na godzinę do lodówki do przegryzienia się Usmażyć na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu Ostudzić
Sałatka z kurczakiem i różowym sosem
Sałatkę porwać na kawałki ułożyć na półmisku posypać osączoną kukurydzą z puszki oraz pokrojoną w kostkę czerwoną papryką
Sałatka z kurczakiem i różowym sosem
Na warzywach ułożyć ogórka zielonego obranego i pokrojonego w półplasterki