Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, pieczarkami i ryżem
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso opłukać i pokroić na małe kawałki.
Pieczarki obrać i również pokroić. Kurczaka i pieczarki dodać do cebuli. Doprawić solę i pieprzem i razem usmażyć. Słonecznik przyrumienić na patelni. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać.
Pomidora umyć i pokroić na kawałki. Na dnie miski wysypać ryż, polać go sosem czosnkowym. Na to wyłożyć ustudzone mięso i pieczarki. Polać ketchupem.
Posypać ryżem, wyłożyć pomidory i na koniec obficie posypać uprażonym słonecznikiem.
Pieczarki obrać i również pokroić. Kurczaka i pieczarki dodać do cebuli. Doprawić solę i pieprzem i razem usmażyć. Słonecznik przyrumienić na patelni. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać.
Pomidora umyć i pokroić na kawałki. Na dnie miski wysypać ryż, polać go sosem czosnkowym. Na to wyłożyć ustudzone mięso i pieczarki. Polać ketchupem.
Posypać ryżem, wyłożyć pomidory i na koniec obficie posypać uprażonym słonecznikiem.
ETAP 1:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso opłukać i pokroić na małe kawałki. Pieczarki obrać i również pokroić. Kurczaka i pieczarki dodać do cebuli. Doprawić solę i pieprzem i razem usmażyć. Słonecznik przyrumienić na patelni. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać. Pomidora umyć i pokroić na kawałki. Na dnie miski wysypać ryż, polać go sosem czosnkowym. Na to wyłożyć ustudzone mięso i pieczarki. Polać ketchupem. Posypać ryżem, wyłożyć pomidory i na koniec obficie posypać uprażonym słonecznikiem.