Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusem, wędzonym śledziem i kalarepką
Kuskus wsypujemy do miseczki, zalewamy połową szklanki wrzątku i zostawiamy na 5 minut.
Wędzonego śledzia bardzo dokładnie obieramy z ości. Pomidora kroimy w średniej wielkości kostkę. Groszek odsączamy z zalewy.
Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Mieszamy.
Wędzonego śledzia bardzo dokładnie obieramy z ości. Pomidora kroimy w średniej wielkości kostkę. Groszek odsączamy z zalewy.
Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Mieszamy.