Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusu i nototenii
Kuskus zalałam wrzącą wodą z dodatkiem kostki bulionowej – tak, żeby płynu było niewiele ponad poziom kaszki – odstawiłam do napęcznienia. Tuszkę ryby rozdrobniłam, bardzo dokładnie usuwając ości. Warzywa umyłam, osuszyłam i obrałam. Paprykę pokroiłam w kosteczkę, ogórka obrałam ze skórki i również pokroiłam w kosteczkę. Dymkę ze szczypiorem posiekałam. Marchew pokroiłam w długie cieniutkie paseczki. Napęczniały i przestudzony kuskus rozpulchniłam widelcem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam w miseczce, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
kołczu
edytaha
Hihi, smakowała... Zjadłam ją szybciutko, bo kot właził mi do talerza polując na kawałki rybki :)
MagdaMM
edytaha
Dziekuję Madziu :)
Elficzna
wygląda na prawdę zachęcająco i pysznie :)
gosiczek821
edytaha
Ja też nie słyszałam o tej rybie dopóki nie przeczytałam przepisu Buni. Oczywiście natychmiast zajrzałam do rybnego i kupiłam na spróbowanie :)
gosiczek821
No tak Bunia:)ona chyba wie wszystko,a przepisy ma wspaniałe,zresztą jak wiele z WAS:)
edytaha
O tak, Bunia to prawdziwa kopalnia wiedzy :)