Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 785]

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 230
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości.

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

Składniki:

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

 

  • 250g fasolki szparagowej w zalewie
  • 2 jajka
  • łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli
  • 1/2 puszki kukurydzy

Dodatkowo:

  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

Składniki:

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie
Można użyć dowolnej ryby w wodzie lub oleju.

Jajka należy ugotować na twardo, a następnie pokroić w niewielką kostkę.

Fasolkę, łososia oraz kukurydzę dokładnie odsączyć z wody lub zalewy.

Można też posiekać kawałek cebuli lub papryczki chili.

Sałatka:

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie
Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu.

Wszystkie składniki należy wymieszać umieścić z majonezem i doprawić według własnego smaku.

Gotową sałatkę wstawić do lodówki i podawać po schłodzeniu.