Sposób przygotowania:
Sałatka z łososiem, zielonym grejpfrutem, kolendrą
Umyty i osuszony filet z łososia nacieramy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na parze 10-13 minut, po czym zdejmujemy skórę i studzimy.
Zimnego dzielimy na mniejsze kawałeczki. Zagotowujemy bulion, wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Opłukaną i osuszoną sałatę włoską szarpiemy rękoma i od razu wkładamy na dno naczynia na sałatkę, układamy na niej kawałki (ząbki) zielonego grejfruta (wszystkie przecięłam na pół, by wyjąć pestki, a z części zdjęłam skórkę) oraz ząbki z obranej połowy pomarańczy.
Na to rozkładamy kawałki łososia i posypujemy przestudzonym makaronem - całość przyprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Kolendrę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno siekamy.
Posypujemy sałatkę i układamy suszoną żurawinę. Sos: mieszamy wszystkie składniki w miseczce i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Zimnego dzielimy na mniejsze kawałeczki. Zagotowujemy bulion, wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Opłukaną i osuszoną sałatę włoską szarpiemy rękoma i od razu wkładamy na dno naczynia na sałatkę, układamy na niej kawałki (ząbki) zielonego grejfruta (wszystkie przecięłam na pół, by wyjąć pestki, a z części zdjęłam skórkę) oraz ząbki z obranej połowy pomarańczy.
Na to rozkładamy kawałki łososia i posypujemy przestudzonym makaronem - całość przyprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Kolendrę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno siekamy.
Posypujemy sałatkę i układamy suszoną żurawinę. Sos: mieszamy wszystkie składniki w miseczce i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Magdalena88
niezły kąsek
MałaMi89