Sposób przygotowania:
Sałatka z mozzarellą.
Ziemniaki gotować w mundurkach około 20 minut.
Kiedy wystygną obrać ze skórki.
Selera umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Pomidory pokroić na ćwiartki.
Pokroić mozzarellę w kostkę. Obrać czosnek i cebulę.
Cebulę umyć oraz pokroić w kostkę.
Czosnek posiekać. Pokroić ziemniaki w plastry. Włożyć do miski wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Polać olejem. Przyprawić solą, pieprzem oraz bazylią.
Odstawić do lodówki na godzinę.
Kiedy wystygną obrać ze skórki.
Selera umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Pomidory pokroić na ćwiartki.
Pokroić mozzarellę w kostkę. Obrać czosnek i cebulę.
Cebulę umyć oraz pokroić w kostkę.
Czosnek posiekać. Pokroić ziemniaki w plastry. Włożyć do miski wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Polać olejem. Przyprawić solą, pieprzem oraz bazylią.
Odstawić do lodówki na godzinę.