marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sałatka z opiekanych kartofelków.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kartofle obrać,opłukać,osączyć i pokroić w talarki i opiec w piekarniku.A pozostałe składniki przygotować na sałatkę i doprawić całość.

Sałatka z opiekanych kartofelków.

Składniki:

Sałatka z opiekanych kartofelków.

 

  • 1 kilo średnich kartofli,
  • puszka kukurydzy,
  • 1 duża cebula sałatkowa,
  • 6 dużych płatów śledziowych,
  • olej do smażenia,
  • pieprz biały lub kajeński,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Sałatka z opiekanych kartofelków.
Kartofle obrać,opłukać i pokroić na plasterki niezbyt cienkie.Rozg-
-rzać piekarnik lub też obsmażyć plasterki ziemniaczane na patelni
z olejem.Kukurydzę wyjąć z puszki i osączyć,śledzie również po
wyjęciu ze słoika,cebulę obrać,umyć i pokroić w plasterki i wypchać obręcze z nich.Przełożyć całość do salaterki,doprawić i
wymieszać.Dobra na obiad lub kolację.