Sposób przygotowania:
Sałatka z papryki i sera camembert
Oliwę łączymy z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku,szczyptą otartej,suszonej bazyli,szczyptą słodkiej papryki i świeżo zmielonym pieprzem.Odstawiamy. Pieczarki kroimy w plastry,podsmażamy na łyzce masła,aż odparuje z nich sok. Paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy na łyżce oliwy aż lekko zmięknie.Posypujemy wszystko odrobiną soli. Na talerz kładziemy dwa liście sałaty.Na środku układamy kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki.Wkoło papryki zaczynając od góry układamy plastry pieczarek. Ser kroimy w kawałki i rozkładmy na sałatce.Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać. Całośc posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmujemy czosnek i polewamy nim sałatkę.