Sposób przygotowania:
Sałatka z pęczakiem
Ugotowany pęczak (może być pozostały z obiadu) wrzucić do miski. Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy i wrzucić do kaszy. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki (jeśli większe to drobniej), wrzucić do miski. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do sałatki, wymieszać.
Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki (jeśli większe to drobniej), wrzucić do miski. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do sałatki, wymieszać.
Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.