Sposób przygotowania:
Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem
Pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym, solimy i pieprzymy. Ananasa obkrawamy ze skóry i kroimy w plastry. Rozgrzewamy patelnię grillową, a kurczaka i ananasa przy użyciu pędzelka lekko smarujemy oliwą. Smażymy z obydwu stron na złotawy kolor. Następnie kroimy w paski. W międzyczasie obieramy mango i kroimy w kostkę, staramy się zachować cały sok. Cebulę kroimy w cienkie piórka, a chili w drobną kosteczkę. Wszystko wkładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy posiekane zioła i dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy pokrojone listki sałaty, na to kładziemy pęczak, grillowaną pierś kurczaka i ananasa. Na wierzchu układamy salsę z mango, wszystko delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, solimy i pieprzymy.
Marcek