pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

sałatka zrobiona na bazie sosu sałatkowego wymieszanego z olejem lnianym

Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem

 

  • kapusta pekińska 1/2
  • pomidor 2
  • ser feta 200g
  • sos sałatkowy koperkowy 1 opakowanie
  • olej lniany 2 łyżki
  • woda 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem
Sos koperkowym wsypujemy do małej miseczki. Dodajemy olej lniany oraz wodę. Mieszamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Do niej dodajemy sparzone pomidory pozbawione skórki i pokrojone w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty. Składniki polewamy przygotowanym sosem i mieszamy. Sałatkę najlepiej spożywać bezpośrednio. Odstawiona, po pewnym czasie „puszcza” wodę. Smacznego.
Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem
Sos koperkowym z opakowania przygotowujemy mieszając go z olejem lnianym
Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem
Kapustę pekińską szatkujemy i łączymy z pokrojonymi sparzonymi pomidorami
Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem
Ser feta kroimy w równą kostkę i dodajemy też do kapusty
Sałatka z pekińską, fetą i pomidorem
Składniki mieszamy ze sobą delikatanie