Sposób przygotowania:
Sałatka z pekińską i jajkami
Do miski wlewamy śmietanę i dodajemy majonez. Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Dodajemy sól, pieprz i paprykę mieloną. Dokładnie mieszamy.
Kapustę bardzo drobno kroimy i wrzucamy do miski z sosem czosnkowym.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dorzucamy do miski. Ogórka obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do sałatki.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy składniki sałatki.
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorupki, następnie kroimy na kawałki i dorzucamy do miski, delikatnie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do miski do serwowania potraw i podajemy na stół.
Kapustę bardzo drobno kroimy i wrzucamy do miski z sosem czosnkowym.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dorzucamy do miski. Ogórka obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do sałatki.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy składniki sałatki.
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorupki, następnie kroimy na kawałki i dorzucamy do miski, delikatnie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do miski do serwowania potraw i podajemy na stół.